EEN AUTO VAN YAMAHA

De Yamaha A550X uit 1964 is een heuse sportwagen, maar hij kwam er nooit. Het zit zo: het was Nissan die plannen had voor een sportieve coupé en op de zoektocht naar een geschikte motor kwam men bij Yamaha terecht die net een nieuwe 2.0 viercilinder met 120 pk had ontwikkeld. Yamaha toog aan de slag en maakte een auto die aan alle eisen van Nissan voldeed. Maar door strubbelingen eindigde het project nog in 1964. Toch wilde Yahama graag verder in de auto-industrie en in januari 1965 kwam er een overeenkomst tot stand met Toyota.  De technici van Yamaha bouwden een nieuw model  en dat was het prototype van de later in serie gebouwde Toyota 2000 GT. Het kan verkeren…

Het hier getoonde 1/43 model is afkomstig van Autocult die de auto deze maand zal uitleveren.

Post Author: reneboswinkel