DE SCHOONHEID VAN EENVOUD

De Ferrari 166 MM is ontworpen voor wedstrijden over lange afstanden en dankt zijn naam aan een van ’s werelds beroemdste wegraces, de Mille Miglia, waarin de Maranello-auto’s keer op keer zouden zegevieren. Het koetswerk werd gebouwd door Touring volgens de “Superlight” -methode. De 166 MM was zowel extreem licht als extreem dynamisch met behoud van een aanzienlijke structurele stijfheid. De motor van de 166 MM werd ook aangepast voor gebruik op ‘normaal’ in de handel verkrijgbare benzine.

We zien hier een frasai 1/43 model van BBR. Een handgebouwd model met een aangepast prijskaartje dus. Niet een auto die nog nooit werd gemodelleerd, want ook Art Model en Hot Wheels deden het eerder, maar wat is dit een schitterend strak miniatuur van een o zo eenvoudige auto, al is dat dan weer bijna een belediging voor deze sportwagen.

Bericht auteur: Modelauto