50 JAAR BRUMM

Het Italiaanse merk Brumm is dit jaar 50 jaar actief met het maken van modelauto’s. En nog steeds komen hun producten uit Italië zelf.

Het maken van een diecast mal is een kostbare geschiedenis, dus nieuwe modellen komen er niet zo vaak, maar Brumm timmert flink aan de weg om bestaande modellen te verbeteren. Updaten zeg je tegenwoordig. En ze doen dat niet onverdienstelijk. Ze maken momenteel een reeks wereldkampioenen en we laten hier de Ferrari 158  1962 van Wereldkampioen John Surtees zien. Ook heeft Brumm een hele reeks opgebouwd rond coureur Gilles Villeneuve en daarvan zien we de Ferrari 126C2 uit de GP van Brazilië uit 1982. Je kunt de auto clean kopen, maar ook met de handgemaakte coureur er in en zelfs is er ook een versie met de bekende paraplu. En Brumm is beroemd om haar doosjes en ook hier is die heel herkenbaar.

En het leuke van Brumm is dat die modellen ook nog altijd betaalbaar zijn. Op naar nog vele jaren!

Bericht auteur: Modelauto