Over modelauto

Het verzamelen van miniatuurauto’s is internationaal een wijd verbreide hobby. In tal van landen vinden veel evenementen plaats en er zijn overal kleine – en grote clubs van verzamelaars. Ook heeft elk taalgebied wel zijn eigen tijdschrift. In Nederland en België is dat Modelauto.

Modelauto is het enige onafhankelijke magazine in deze twee landen en bestaat al ruim dertig jaar. Modelauto verschijnt zes keer per jaar en is per abonnement of losse verkoop verkrijgbaar.

Uiteraard lees je in Modelauto alles over onze autohobby op huiskamerformaat. Onze beroemde nieuwslijsten houden je op de hoogte van de meest interessante nieuwe modellen op het gebied van tractoren, trucks, personenwagens en een speciale rubriek gewijd aan de modellen in schaal 1/87.

Naast het nieuws brengt onze redactie natuurlijk ook andere artikelen en steevast besteden we onder redactie van Jos Kauffman in bijna ieder nummer aandacht aan oud speelgoed in onze rubriek ‘Bric à Brac’. Bijzonder is dat veel lezers meewerken aan deze rubriek!

Een uitgebreide evenementenkalender voor Nederland en België ontbreekt natuurlijk niet en actualiteiten over onze hobby vindt u terug op onze zogenaamde ‘Korte Berichten’ pagina’s.

Modelauto kost per abonnement momenteel € 45,00 per jaar (voor België € 46,50) en de prijs van een los nummer bedraagt € 8,50.